Манолова иска редовно правителство със служебни министри до пролетта

17:22, 18 авг 21 / Политика 25 4423 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Правителство с третия мандат без политически лица, с участие на служебни министри, създадено при прозрачни преговори и публичност, с ясни задачи и мандат до пролетта. Това според председателя на парламентарната група на “Изправи се.БГ! Ние идваме!” Мая Манолова е решението, за което тя ще работи независимо на кого ще бъде връчен третият мандат за съставяне на кабинет.

По думите ѝ опитите за правителство от третия мандат трябва да се поучат от грешките при първия - его, липса на диалог и споразумение и др. „Независимо от това на коя политическа сила ще бъде връчен третият мандат, ние ще положим всички усилия той да бъде реализиран“, каза председателят на групата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“.

Остра размяна на реплики между Радев и Карадайъ

Според Мая Манолова има три големи риска, които вероятно ще се превърнат в големи кризи - мигрантската криза, новата вълна на коронавирус и повишаването на цените, при които тя поставя и пожарите в Родопите. „Ние смятаме, че не трябва цената на политическата безотговорност и инат да се плащат от обикновените граждани“, каза още тя, като разказа как преговорите за първия мандат не са дали резултат, макар и да са направили всичко възможно. Според нея не е честно сега да се търсят политически дивиденти и да се вкарва държавата в предизборна кампания.

Мая Манолова вижда три решения на проблемите - актуализацията на бюджета, която формацията ще подкрепи, действия от институциите за пресичане на натиска по границата от мигрантска криза, както и стабилно правителство до следващата пролет, което „да даде спокойствие на българските граждани и да е на основата на служебните министри“. Подобна теза - за правителство за зимата, изказа и Христо Иванов от „Демократична България“.

Христо Иванов: С третия мандат да се състави правителство за зимата

Според президента Румен Радев когато се говори за диалог, компромис и консенсус, няма малки и големи парламентарни групи, а групи с ясни граждански позиции, пише „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама