Българките започнаха с категоричен успех на Европейското по волейбол

10:14, 19 авг 21 / Спорт 25 4524 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Националният отбор по волейбол на България стартира с категоричен успех участието си на европейското първенство за жени, на което страната ни е съорганизатор с Хърватия, Румъния и Сърбия. Тимът, воден от селекционера Иван Петков, спечели за 76 минути чиста победа с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19) срещу Гърция, в първия си двубой от група В.

Волейболистките ни доминираха през целия мач и допуснаха само на три пъти (два във първия гейм и веднъж в третия) съперничките да поведат с две точки. Най-убедително бе представянето ни във втория гейм, в който дадохме само 15 точки на гъркините.

Българските „лъвици“ спечелиха Златната лига по волейбол

С най-много точки в тима ни (19) завърши капитанът Елица Василева, която изнесе много силен мач. Отлично се представи и разпределителката Лора Китипова, изнесла с Василева най-трудните моменти в двубоя (при повеждането на гъркините). С 13 т. завърши Нася Димитрова, а с 10 - Емилия Димитрова. Силно се представи и Христина Вучкова (8 т., 2 блокади), пише „Сега“.

Най-резултатна в тима на Гърция бе Анти Василантоноки (14 т.).

Двубоят в зала „Колодрума“ мина под непрестанната поддръжка от страна на публиката. На трибуните беше и президентът Румен Радев.

"Очаквах да има такова сковаване в началото, мога да го кажа, но нашият отбор е много опитен. Въпреки тежестта на първия мач във всеки един турнир, успяхме да играем един волейбол, не мога да кажа, че беше кой знае какво, но беше по начин, по който да победим. И нещата за нас изглеждаха по по-лесен начин. Определено успяхме да ги пречупим със сервис в по-важните моменти и да направим разлика, но най-голямото ни оръжие беше атаката, където доминирахме. В женския волейбол е въпрос на ситуация, да търсиш как да решиш ситуацията. Имаше някои разигравания, които можехме да ги решим по по-категоричен начин или поне по-добре да отиграем топките. Имахме някои проблеми с тези леки топки, но не може без проблеми, в крайна сметка е важна победата“, коментира след края селекционерът Иван Петков пред „Спортал“.

Европейското по волейбол с участието на България пряко по MAX Sport

Следващият двубой на България е в събота от 20:30 ч. срещу Испания. В групата ни са още Германия, Чехия и Полша.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама