БФС отхвърли подписката на Бербатов за извънреден конгрес

16:21, 19 авг 21 / Спорт 25 4358 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Футболният съюз отхвърли искането за свикване на извънреден конгрес на 21 септември. От организацията посочиха, че заради голям брой нередовни подписи сред представените от екипа на Димитър Бербатов, не е постигнат минимумът от 1/3 от всички клубове.

Затова пък е насрочен редовен конгрес на 18 март 2022 г., заяви дългогодишният президент Борислав Михайлов.

Решението е взето на заседание на изпълнителния комитет на БФС. Свикването му беше прието с недоволство от един от членовете на комитета Петър Величков, който е част от екипа на Бербатов. Според него решенията от това заседание ще са нелегитимни, пише „Дневник“.

„Документацията беше прегледана трикратно - почти 900 страници, от нарочна комисия. Фактите са тези. От 191 клуба - всичките редовни, документацията на 35 не съответства на изискванията“, каза изпълнителният директор Борислав Попов.

На въпрос дали ще се кандидатира за нов мандат, Михайлов каза, че се е върнал след оттеглената оставка, за да довърши настоящия мандат, а след това ще обяви дали ще се бори да продължи на поста.

До момента Димитър Бербатов е най-сериозният конкурент за поста на Михайлов. Той обяви, че ще работи с бившите си съотборници в националния тим - Стилиян Петров и Мартин Петров. „Моето отношение към тримата (Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров) е абсолютно положително. Никъде не видях какъв точно е проблемът на футбола и как те ще го решат. Идеите не се правят с агресивни кампании, а се представят на конгреса“, каза Михайлов.

Аз съм много отговорен човек. Четири пъти съм избиран, три от тях с над 85% и клубовете ме познават. Сега 330 клуба заеха позиция, че не искат извънреден конгрес, а са за редовен. Не трябва да се разделя футболът чрез противопоставяне. Аз не се противопоставям на т.нар. инициативен комитет“, каза още той.

„Свикваме конгрес на 18 март, за да могат всички да се подготвят. Дано до тогава да няма никаква пандемия тогава, никой не се крие зад пандемията - стига популизъм", добави Михайлов.

„Футболният съюз е майка на всички клубове. В момента в тази подписка има шест професионални клуба и 180 аматьорски. Как един клуб от Б окръжна група ще бъде притискан“.

Бербатов: Съдът е на ход!

Според Бербатов аргументите за отказ за извънреден конгрес са несъстоятелни и незаконосъобразни.

„Cлeд кaтo Бoриcлaв Михaйлoв cмятa, чe c пoдaдeнaтa ocтaвкa oт Пeтър Вeличкoв тoй вeчe нe e члeн нa Изпълнитeлния кoмитeт, cъщoтo вaжи и зa ocтaнaлитe 8 члeнoвe, пoдaли ocтaвкa. Пo тoзи нaчин прoвeдeнoтo зaceдaниe нa Изпълнитeлния кoмитeт e бeз квoрум! Oщe eднa причинa тoй дa нe e лeгитимeн! Cега съдът е на ход!“, написа той във „Фейсбук“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 06:27, 20 авг 21

А,БЕ, михайлов !! вРЕМЕ Е ДА СЕ ОТТЕЧЕШ В КЛОАКАТА НА СПОРТНАТА ИСТОРИЯ,ЗАРАДИ "УСПЕХИТЕ" НА БГ-ФУТБОЛ!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама