От НСО отричат да се укривали записи

17:16, 19 авг 21 / Политика 25 4475 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От НСО отричат да се укривали записи. „Не съм укривал нищо. Имам документи, с които мога да го докажа”, така началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев отговори на упрека, че от службата са укрили записите с полицейско насилие.

Ген. Тонев уточни, че записите са предоставени с протокол към СДВР. Това, което е поискано от СДВР, това сме предали”, коментира той.

Родната полиция ни пази?

Началникът на НСО заяви, че записът е поискан от СДВР на 16 юли сутринта и още на същия ден следобед е бил предаден. „На друг, който е поискал записа на следващия ден сме му отговорили, че нямаме право да му го дадем”, каза ген. Тонев и допълни, че визира адв. Николай Хаджигенов, предаде БГНЕС.

Съвсем нарочно

В НСО, по неофициални данни към момента, няма докладна, няма нищо, изтрили са записите, което е отделен вид престъпление. Това най-вероятно е направено съвсем нарочно”, заяви от своя страна Хаджигенов.

Подозрирам силно, че някой в НСО ги съхранява тези записи. Защото така би било правилно. В крайна сметка, дежурният, който е бил на работа вечерта, е наблюдавал пряко извършване на престъпление”, коментира той, цитиран от Нова телевизия.

МВР саботирало проверките за полицейско насилие на всяка крачка

Бруталните кадри от полицейското насилие над протестиращи предизвикаха вълна от възмущение. Видеото показа именно адв. Николай Хаджигенов в специалната парламентарна комисия, която се занимава с казуса. Кадрите са от камери под колоните на Министерски съвет. Още тогава  Хаджигенов заяви, че записите са на НСО и досега са били укривани от властите и обществеността. Президентът Румен Радев разкритикува бездействието на прокуратурата и го определи като необяснимо. Вътрешният министър Бойко Рашков пък е на мнение, че МВР е саботирало проверките за полицейското насилие на всяка крачка. Тогавашният министър Младен Маринов и наследника му Христо Терзийски отрекоха да са крили доказателства за престъпление. И двамата в момента са депутати, като оставките им не последваха, въпреки настояванията на политически сили. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама