Сектата, която превзе Холивуд

14:10, 22 авг 21 / Любопитно 25 4712 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Въпреки че се появява през 1952 г., популярността на сциентологията нараства мълниеносно през годините и много популярни лица са били и все още са част от тази секта, разказва „Варйъти”. Ето някои от най-известните привърженици на култа сред холивудските звезди:

Брад Пит

Брад Пит практикува сциентология в продължение на три години, след като е бил привлечен от тогавашната си приятелка Джулиет Люис през 90-те години на миналия век. Твърди се, че докато е бил в сектата, актьорът е трябвало да се „побратими“ с 15-годишно момиче, с което се налагало да прекарва по 5 часа на ден в гореща сауна. Това било част от „пречистването“ на Пит, което включвало и дълги часове в сауната и витамини и упражнения.

Анджелина Джоли обвинява Брад Пит в домашно насилие

Друга част от терапията и тренировъчната програма включвала надзорник от църквата на сциентолозите, който трябвало да крещи обиди срещу Брад Пит. Надзорникът Майкъл Малън, който напуска сциентологията след 40 години в нея и пише книгата „Промит мозък“, казва, че го е обиждал до такава степен, че русокосия холивудски любимец накрая избягал.

Том Круз

Може да се каже, че звездата от „Топ Гън“ и „Мисията невъзможна“ е лицето на сциентологията. Той влиза в сектата през 1990 г. чрез тогавашната си съпруга Мими Роджърс. Оттогава се издига в йерархията на сциентологията и се превръща в един от най-видните ѝ членове. Дъщеря му (осиновена по времето, когато той беше женен за Никол Кидман) Изабела Круз също написа спомени за култа и възхвалява възнаграждаващото ѝ пътуване.

Джон Траволта

Точно както Том Круз, така и Джон Траволта е един от най-уважаваните дългогодишни членове на сциентологията. Той практикува от 70-те години на миналия век и дори привлича и актьора Джеф Коноуей, пише БГНЕС.

Кейти Холмс

Актрисата се присъединява към сектата заради брака ѝ с Том Круз. Тя напуска сектата при развода си с актьора през 2012 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама