„Ваксинационен маниак“: Разследват как мъж се ваксинирал пет пъти за няколко седмици

09:42, 21 авг 21 / Свят 25 4720 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жител на Рио де Жанейро се оказа петкратно ваксиниран срещу COVID-19 и сега ще трябва да обяснява на бразилските власти как е успял да получи пет дози от различни ваксини рамките на 10 седмици. По случая е започнало разследване.

Между 12 май и 21 юли мъжът е получил две дози от ваксината на „Пфайзер“, две дози от ваксината „КоронаВак“ и една доза от ваксината на „АстраЗенека“. Той е получил дозите в три ваксинационни центъра в Рио. Случаят предизвикал интереса на здравните власти, когато мъжът се опитал да получи шеста ваксинационна доза на 16 август.

Разследването е показало, че „ваксинационният маниак“ успял да се възползва от проблеми с компютърните системи в трите ваксинационни центъра, които посетил. Заради това, че системите не работели, не излязло в базата данни, че той бил вече ваксиниран.

За да получат ваксини срещу коронавируса, бразилците трябва да са в определена възрастова група. Всяка възрастова група се ваксинира по определен график. Хората трябва да показват документ за самоличност и документ за получена първа доза преди да получат втората доза.

Ваксинационните центрове освен това не предлагат възможност за избор между различни ваксини. В Рио ваксинационната кампания на няколко пъти дори беше прекратена заради недостиг на ваксини, пише БТА.

В Бразилия жертвите на коронавируса са над 570 000. По този показател страната е най-тежко засегната в света след САЩ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама