Предложение: билетът за градския транспорт да е за време

12:01, 23 авг 21 / София 25 5183 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Билетът за градския транспорт в София да е за време. Предложението ще бъде внесено скоро за обсъждане и гласуване в Столичния общински съвет.

За придвижване от столичния квартал „Младост” до централната гара например трябват два или три билета.

София със 100% обновен тролейбусен транспорт

Идеята на общински съветници е пропускът за автобус, тролей, трамвай и метро да бъде за 30 или 60 минути. „Ако сте жител на „Люлин” 5 и ползвате трамвай 8, за да ви доведе до метростанция „Люлин” и след това да ползвате метрото, с този превозен документ бихте могли да ползвате и трамвая за няколко спирки, и метрото”, обясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков пред Нова телевизия.

Предимството е, че няма да се дупчат два билета за две превозни средства.

Голяма част от пътниците приветстват идеята. За шофьорите на градския транспорт също би било облекчение, за да продават по-малко билети, докато работят.

Все още не е ясно дали ще има някакво поскъпване на билетчето и каква ще е цената както за 30-минутното, така и за 60-минутното.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама