Манолова иска консултации при Радев преди връчването на третия мандат

16:41, 23 авг 21 / Политика 25 3762 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ призова президента Румен Радев да инициира консултации преди връчването на третия мандат. Това обяви председателят на парламетнарната група на формацията Мая Манолова, след като стана ясно, че нито „Има такъв народ“, нито БСП откликват на поканата ѝ за преговори.

Нинова надцака Манолова: отказа да се „пазари“ за третия мандат

„24 часа, след като Радев призова партиите да разговарят помежду си и след това да излъчат ясен знак, че са готови да съставят правителство –  и БСП след ИТН, казаха, че няма да участват в консултации преди връчването на третия мандат. За нас подобно поведение е необяснимо. Очакването на хората е именно да бъдат положени усилия, да бъде направен компромис, политическите лидери да преглътнат партийното си его и да загърбят дребните политически партийни сметки, за да има правителство, което да преведе България пред задавщите се кризи... Време е за лидерство“, обяви Манолова. 

По думите ѝ президенската институция е единствената, която демонстрира лидерство в трудни ситуации и не предава интересите на българския народ.

Според Манолова разговорите при президента ще спестят ценно време за постигане на съгласие. Не е честно спрямо българските граждани политическото съгласие да става заложник на партийни интереси, каза тя.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ са готови на разговори и преди, и след връчването на последния мандат и ще направят всичко възможно да се сформира правителство, посочи още Манолова.

На всички е ясно, че разговорите не са противоконституционни

Мая Манолова коментира отклонената от БСП покана с думите: „Абсурдно е да се твърди, че раговори между политически партии, при това публични, бииха могли да противоречат на конституцията. Напротив - това е ртолята на партиите и на партийните лидери в трудни ситуации да проявявт отговорност и смелост и да мислят за народа.“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама