Ресторантьорите предлагат зони за ваксинирани клиенти, за да работят на 100%

15:26, 25 авг 21 25 5340 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В заведенията да има зони за ваксинирани/преболедували и неваксинирани/непреболедували, а клиентите сами да избират къде да седнат. Това предлагат от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в писмо до здравния министър Стойчо Кацаров.

От бранша не са съгласни с условията, които здравните власти им поставят, за да работят на пълен капацитет – ако 100% процента от персонала и клиентите имат сертификат за ваксина или преболедуване, или отрицателен PCR тест до 72 часа по-рано.

Кацаров: Не налагаме ограничения, а стимули

На свой ред те отправят контра предложение тези правила да важат само за служителите, а клиентите по своя преценка да сядат в избраната от тях зона.

От бранша предлагат още служителите, които не искат да се ваксинират да попълват декларации, че са запознати с всички рискове от евентуалното заболяване с Covid-19, но не смятат да предприемат мерки.

Ресторантьорите настояват още проверяващите държавни органи да имат достъп до обектите, само след представяне на сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест.

В случай, че здравните власти не се съобразят с предлаганите корекции, от бранша обявиха, че ще бойкотират мерките.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама