СЗО се съмнява в необходимостта от трета доза ваксина

12:07, 26 авг 21 25 2775 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Няма пълни данни за ползите и безопасността от подсилваща доза ваксина срещу COVID-19, съобщи Световната здравна организация. 

Оттам обясниха, че на неотдавнашна среща учени и представители на здравни регулаторни органи са изразили единодушие, че данните за необходимостта от трета доза ваксина срещу коронавируса са непълни.

Миналата седмица СЗО заяви, че съществуващите данни не показват необходимост от подсилваща инжекция и че най-уязвимите хора по света трябва да получат две дози от ваксина срещу COVID-19. Това трябвало да стане преди по-богатите страни да започнат да поставят трета. 

„Когато някои страни могат да си позволят трета доза, а други не са поставили дори първа и втора доза, това е морален въпрос“, каза генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама