А1 предлага на бизнес клиентите професионална платформа за видеообслужване

13:10, 26 авг 21 25 2205 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

А1 продължава да обогатява портфолиото си от технологични услуги в подкрепа на маркетинговите дейности на бизнес клиентите в онлайн среда. С услугата А1 Video Assistant компаниите получават професионална платформа за директна видеовръзка с техните крайни клиенти.

Услугата се интегрира в сайта или онлайн магазина на търговеца, което позволява на потребителите лесно и бързо да се свържат с консултантите в офиса или магазина. Консултантите приемат обажданията на лаптоп или мобилно устройство и могат да  демонстрират продуктите “на живо“, както и виртуално да разведат клиента из магазина, превключвайки между изгледи от различни камери, които са интегрирани с услугата. Така бизнесът предоставя изживяване, което максимално се доближава до реално посещение във физически магазин, като в същото време се запазва удобството на онлайн пазаруването.

А1 Video Assistant може да помогне на компаниите да увеличат продажбите си и средната
стойност на поръчката, както и да намали риска от връщане на продукти и незавършени продажби онлайн. При необходимост консултантът има възможност да съдейства на клиента до завършване на поръчката му чрез функциите за споделяне на екрана, обмен на файлове и чат съобщения. За улеснение консултантът може да използва показалец (pointer) и да навигира клиента през процеса на покупка.

Разговорите се осъществяват чрез сигурен криптиран канал за комуникация, а входящите
видео обаждания могат да се разпределят интелигентно според избрания от клиента пакет на
базата на предварително определени критерии - свободен консултант, наличност на продукт в
конкретен магазин и др. Мениджърите получават достъп до онлайн портал за следене на
активността в реално време и виждат броя и статусa на приетите обаждания, кои консултанти
са ги осъществили и др. Платформата предлага възможност и за запис на разговорите.

Услугата от А1 стартира в момент, в който дигитална трансформация е в период на ускорение в световен мащаб и в България. Месеците на пандемията и продължителната необходимост от социална изолация насърчи компаниите и потребителите да разчитат все повече на онлайн продажби. През 2020 г. 23% от фирмите в България са стартирали или допълнително развили предлагането на продукти онлайн в желанието си да продължат дейността си и запазят ефективността на бизнеса 1 .

А1 Video Assistant предоставя подходящ начин за комуникация на бизнес организациите, които все повече се ориентират към интернет продажби, като по този начин продължават дейността си, запазват и дори развиват позицията си на пазара, независимо от евентуални нови ограничителни мерки, свързани с пандемията.

А1 Video Assistant е платформа, подходяща както за компании, развиващи онлайн магазини, така и за представители на банковия и застрахователния сектор, брокери на недвижими имоти и други малки и средни бизнеси.

Пазаруването в дигитална среда става все по-популярно и сред българските потребители,
като над 1.6 млн от тях са пазарували онлайн през 2020 г., а 31% от хората, които използват
интернет, редовно пазаруват чрез мрежата. Въпреки това 30% от потребителите предпочитат
да пазаруват лично и да видят и пробват стоката, което се превръща в най-разпространената
причина за отказ от онлайн покупка. Услугата А1 Video Assistant дава решение на този проблем
и помага на компаниите да поддържат личен контакт с клиентите си и да комуникират ефективно с тях и в онлайн среда. С нея бизнес мениджърите имат възможност да развиват допълнително дигиталните канали за комуникация и продажби, така че да отговарят на нуждите на потребителите и да адаптират бизнеса адекватно на техните нагласи и поведение.

А1 предлага услугата в три пакета – Start, Business и Enterprise, според броя консултанти и
едновременни обаждания. При специфични нужди на бизнес клиента и интеграция с неговата
CRM или ERP система, експертите от А1 подготвят персонализирано решение, с което да отговорят на конкретните изисквания. А1 Video Assistant е част от разрастващото се портфолио от технологични услуги в помощ на маркетинговите дейности на бизнес клиентите.

Сред останалите предложения от А1 в това направление са услуги за създаване на корпоративен уебсайт – A1 Webpresence, онлайн магазин – A1 Smart e-shop, мобилно приложение – A1 Smart App, виртуални разходки във физически обекти – А1 Smart View, както и услугите A1 Интернет реклама и A1 Smart Social media за повишаване на онлайн присъствието на компаниите и комуникацията им с потребителите в социалните мрежи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама