Слави Трифонов: Никой не стои зад ИТН освен аз и избирателите

21:25, 27 авг 21 / Политика 25 3496 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Няма да подкрепим БСП. Възпитанието изисква да се отиде на срещата. Но няма да ги подкрепим, защото имаме големи различия като политически формации. БСП е лява формация, за нас е партия на статуквото, не ни подкрепи, когато имахме възможност да направим правителство. С подкрепата е като в любовта – ти подкрепяш и теб те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, а теб не те подкрепят – нещо не е наред. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в първото си телевизионно интервю.

Слави избра да даде първото си телевизионно интервю пред водещия на „Панорама“ Бойко Василев. В началото двамата заявиха, че не е имало предварителни уговорки, сценарий или условия. Стана ясно, че интервюто е по покана на Василев, а Трифонов е приел сега. Слави го помоли да му говори на „ти“ и уточни, че двамата се познават от предаването „Ку ку“. Интервюто е записано днес в 16.00 часа в офиса на лидера на ИТН.

Слави Трифонов по БНТ - специално издание

Според Трифонов логиката изисква изборите „по-скоро да са 2 в 1“. „Много ходене на избори, харчене на пари, хората се изморяват“, коментира той, но уточни, че в зависимост от законовите порядки ще стане ясно как ще се проведат изборите, ще се видят и ходовете на президента и БСП.

Отскоро съм политик, но има сериозно разминаване между очакванията на хората и реалността в политическата система, която управлява България. Хората, които представляват българите са различни, като морал, намерение, действие. Когато усетят миризмата на власт и възможности, се променят и това е видимо“, заяви лидерът на ИТН.

Слави Трифонов обясни, че е водил лично разговорите с Христо Иванов и Мая Манолова. Не пожела обаче да каже какво точно е говорено, защото разговорите не са били публични. „Попитах ги какво искат, те бяха ясни, че няма да подкрепят кабинет на ИТН. Питах: „добре къде е дългата ръка на ДПС“- когато нещо не е вярно, то просто не е“, посочи той и подчерта, че не се е виждал с никого от Движението.

Никой не стои зад ИТН освен избиратели й и аз“, заяви Слави Трифонов, като определи като лъжи всички твърдения за зависимости на неговата партия.

Попитан каква е крайната му цел, Трифонов отговори: „Да свършим работа“. Той отрече целта му да са нови избори, за да увеличи подкрепата си. „Изборите са средство“, каза Слави и допълни, че не разглежда нещата като „да добавиш още захар в капучиното“.

Човек трябва да говори тогава, когато има какво да каже. Твърде дълго съм присъствал в публичното пространство. Искам да е по-избирателно, да има смисъл. Аз съм такъв типаж. Казвам нещо и след това се стремя да го направя. Ако няма да го направя, не го казвам“, коментира Слави Трифонов.

Трифонов обяви, че Кирил Петков и Асен Василев първи са дошли при него. „Още не бяха се качили на тази степен на вълната“, коментира той и допълни, че Петков е настоял Василев да бъде министър на финансите. „Започна да казва: или, или. Аз не съм привърженик на ултимативното поведение и прецених, че няма да се разберем“, каза той.

Слави Трифонов отново обяви подкрепата си за Румен Радев за следващ президентски мандат. Той поправи водещия, че не е издигнал Радев, но го подкрепя толкова, че все едно е. Според Трифонов тази подкрепа няма общо с това, че от партията му нападат служебни министри, защото това правителство е само за 2 месеца.

На финалния въпрос какво за него значи отговорност Слави Трифонов отговори: „Беше ми трудно да взема решението дали да се занимавам с политика. Не за друго, защото не исках да загубя хората около мен, които са ценни и мое семейство, а те няма какво да правят в политиката. Наистина думата политик беше натоварена с много негативно отношение през тези 30 години. Не си се представях в тази роля. Не се страхувам от отговорност. Това, което направиха с референдума, ме отврати и си казах, че ако не направя нещо тогава ще бъда като тях, а не ако реша да участвам в политическия живот. Никой не знае какво чувствам, какво чувства друг човек. Това си е вселена само в мен. За да си лягам спокойно вечер и да знам, че има смисъл от всичко, което направих дотук, трябва да продължа по този начин“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама