Иванов: Отидох при Трифонов, за да го призова да поправим грешките с третия мандат

10:39, 29 авг 21 / Политика 25 2792 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Отидох при Слави Трифонов, за да го призова да опитаме с третия мандат да поправим грешките, които на етапа на първия мандат не успяхме да изчистим. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов.

„Ние смятахме, че шансът да има правителство е с третия мандат. За да може той да се реализира, трябваше да има преговори преди това. Така че да не позволим този акт на даване на мандата да ни вкара в още по-сложна ситуация”, обясни той в ефира на Нова телевизия.

Той обясни, че срещата му с лидера на „Има такъв народ” се е състояла на 7 август. Най-важното за нея, по думите му, било, че е единствената.

Жалко е да вадиш някакви срещи, за да създадеш интрига

„Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител, след това да започнеш да вадиш някакви срещи, в опит да създадеш интрига - е доста жалко”, обясни съпредседателят на „Демократична България”.

Отидох на тази среща, защото смятах, че ако има някакъв шанс да направим нещо занапред, е важно да обясня лично на г-н Трифонов нашите мотиви. Това е въпрос на отговорност. Беше много важно да се опитам да го убедя, че след като стана тази издънка с първия мандат, е важно с третия да се опитаме да коригираме всички проблеми - стилистиката на разговор, начинът, презумпцията, че той ще слага на масата едни „котки в чувал” и ще казва „обичаш ли ме, или не ме обичаш” - това са абсолютни инфантилщини”, каза още Иванов.

Той посочи, че не е казвал на Слави Трифонов, че има чувството за влияние на ДПС. „Аз не се интересувам дали се е виждал с Движението, или не. Виждам, когато едно управление се сглобява - дали в него се залага имунитет от възможността на Сарая да влияе или не”, допълни Иванов. 

По думите му от ИТН са предложили „абсолютно непригоден състав на Министерския съвет”. „Бяха предложени политики, които не отговаряха на нашите ангажименти. Предложеният процес беше едностранен и удари чувството за достойнство на хората, които са ни избрали. Те не са излезли да протестират срещу един лидер, който концентрира власт в себе си и се опитва ултимативно да налага решения, за да получат друг такъв”, заяви съпредседателят на „Демократична България”.

„Когато казваш, че с 65 депутати от необходими 121, ще определяш всичко, ти ще сложиш едни хора, които са очевидно непригодни, които са идеалните бушони и пощенски кутии. И когато ти кажеш, че ще има плаващи мнозинства, без да се ангажираш с дълготрайно писмено споразумение как ще се вземат решенията, отваряш вратата, структурно, за корупционни влияния. Най-добрите в това отношение са ДПС”, категоричен е съпредседателят на „Демократична България”.

На всички е ясно, че сме в предизборна кампания

Той посочи, че Корнелия Нинова е отказала предварителни разговори, определяйки ги като такива срещу Конституцията.Това е пълен абсурд. От наша гледна точка фактът, че беше отказан този предварителен разговор обрече третия мандат. За него няма подкрепа. Оттук нататък всичко, което се прави с него, е предизборна борба и кампания на Нинова”, уточни Иванов. 

По думите му след връчването на третия мандат започва предизборната кампания.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама