Борисов: Няма да има правителство, докато „диктаторът“ Радев не бъде преизбран

13:53, 29 авг 21 / Политика 25 3252 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като стана ясно, че левицата ще забави връщането на третия мандат за съставяне на правителство до приемането на актуализацията на бюджета.

Ако искат БСП да държат мандата и до 36 септември, това е гавра с политиката и държавата“, заяви той. „Нинова вече трябваше да е върнала мандата. Петък ѝ казаха, че не я искат, ние сме казали, че не я искаме, тя не иска с ДПС. За какво го държи, като няма да прави правителство. Това не е механична играчка, да си играе с него. Освен да угажда на Радев да могат да се протакат и да не се проведат избори 2 в 1”, коментира още той и добави, че всичко се прави по сценарий.

По-рано, пред младежите от ГЕРБ, Борисов заяви, че в парламента има мнозинство, което да излъчи кабинет, но се върви към нови избори само поради една причина – президентските избори да бъдат направени от вътрешния служебен министър и служебното правителство на Румен Радев. „Тук са впрегнати социологическите агенции, за да нагнетяват това напрежение“, посочи той пред младежите на ГЕРБ, които проведоха избор за свое ново ръководство.

„Стигна се до парадокса партията, която върви надолу БСП да държи мандата. След като всички им отказаха те продължават да държат мандата. Щели да водят разговори? С кого? Или искат да разиграят нов план на задкулисието, ако са купили депутати. В петък г-н Трифонов обясни колко „прозрачно и ясно“ вървят преговорите, за които никой не знае. Преговори се правят официално. Иначе няма лошо да си ходите на гости“, заяви Борисов.

Тези хора имат една единствена цел – втори мандат на Румен Радев, и няма да се спрат пред нищо. Коя разумна държава ще повежда избор след избор, ще харчи по половин милиард лева? Не им трябва актуализация за избори“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Боросов посочи, че актуализацията на пенсиите върви ръка за ръка с повишаването на данъците, в противен случай след няколко месеца парите ще свършат. „Когато залагаш дългосрочни мерки, трябва да кажеш кой ще е отговорен за събирането на парите – тогава някой ще си отиде за Канада, друг за Англия и пак някой ще трябва да се оправя“, коментира Борисов.

„Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата“, завърши лидерът на ГЕРБ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:20, 31 авг 21

Нагъл си,ама много!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама