ИБГНИ няма да подкрепи БСП за третия мандат

15:18, 29 авг 21 / Политика 25 2908 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Изправи се БГ! Ние идваме“ няма да подкрепи БСП за третия мандат. Това стана ясно по време на консултацията за търсене на подкрепа за съставяне на редовен кабинет инициирана от БСП в парламента.

БСП бави връщането на мандата до 15 септември

„След изявлението на Слави Трифонов онази вечер е ясно, че мнозинство от партиите на промяната е невъзможно да бъде сформирано. Той не пожела да поеме отговорност за това да подкрепи правителство. Правителство с гласовете на ГЕРБ и ДПС обаче за нас е неприемливо. Ние няма да го подкрепим сега или в следващия парламент“, каза Манолова, цитирана от bTV.

Правителство от третия опит: Този филм вече сме го гледали

Николай Хаджигенов допълни, че провежданите в момента преговори няма как да бъдат такива за съставяне на кабинет в рамките на настоящия парламентЗа съжаление, по независещи от нас причини, това няма как да бъде разговор за съставяне на правителство, защото едно такова правителство би било държано от ГЕРБ, което както ние, така предполагам и вие, няма как да допуснем, обясни той.

Важни задачи в рамките на този парламент

Все пак Хаджигенов адмирира решението на лидера на БСП да обяви още преди началото на срещите с останалите партии, че БСП ще задържи мандата колкото време е нужно, за да се свършат "важните неща".

По думите на Манолова обаче те биха подкрепили актуализацията на бюджета, за да бъдат решени проблемите и да не оставят хората в безизходица в предстоящите три кризи. Тя каза, още че ще подкрепят предложението на БСП да бъде скъсен срокът между първо и второ четене на актуализацията на бюджета. Сред предложенията на „Изправи се БГ! Ние идваме“ е и отлагането на поскъпването на цената на водата с една година.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама