Сигнал на Бербатов прати Борислав Михайлов в прокуратурата

13:17, 30 авг 21 / Спорт 25 3533 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Президентът на БФС Борислав Михайлов се яви на разпит в Софийската районна прокуратура. Причината е сигнал на Димитър Бербатов, след като футболният съюз отхвърли искането за провеждане на извънреден конгрес.

Преди дни БФС реши на извънредно събрание на Изпълнителния комитет, че няма да уважи искането на Бербатов конгрес за избор на нов президент да се проведе на 21 септември. Вместо това избори бяха насрочени за 18 март 2022 г., когато вече ще е изтекъл мандатът на Михайлов, който първо подаде оставка, а след това я оттегли.

Бербатов с писмо до президента: Спазването на закона не е приоритет за Михайлов

Впоследствие от екипа на Бербатов, който се кандидатира за президент на БФС, обявиха, че ще се обърнат към съда. Искането им е той да определи за незаконно отлагането на конгреса. Според тях са събрани нужните за това подписи от футболните клубове. От БФС обаче твърдят, че документи на 35 отбора, подкрепили инициативата, са нередовни. Така другите 156 клуба не надхвърлят изискуемия лимит от 177, за да се свика извънреден конгрес. Борислав Михайлов омаловажи още повече подписката на бившия играч на „Манчестър Юнайтед“, като заяви, че всички клубове освен шест са от аматьорските девизии.

Преди това Бербатов заедно с Мартин Петров и Стилян Петров дадоха интервю за bTV, в което обявиха, че са получили десетки сигнали за заплахи от страна на БФС към клубовете. По думите им те били сплашвани, за да оттеглят подписите си за свикване на нов конгрес.

Бербатов не бил никакъв таргет на Михайлов

Михайлов определи сигнала на Бербатов като „нелеп“

„Прокуратурата е орган, който разследва всякакви сигнали. Бях там за поредния нелеп сигнал на т.нар. екип на Бербатов, който даже е внесен от бивш служител (на БФС) - колкото повече издигаш хората и те след това си тръгват, толкова повече говорят глупости срещу своите работодатели. Абсолютно несериозно е всичко и няма място за притеснение. Не е това начинът, по който човек или хора искат да спечелят избори, да спечелят вас“, заяви Михайлов след разпита в прокуратурата.

Той отново отрече твърденията, че БФС е оказвал натиск срещу клубове. „Няма сигнал от клуб, а има от екипа на Бербатов. Това е част от продължаващата агресивна кампания“, посочи Михайлов, цитиран от „Дневник“.

БФС отхвърли подписката на Бербатов за извънреден конгрес

Той посочи, че вече е вписан от Агенцията по вписванията като президент на БФС, след като оттегли оставката си след година и половина извън управлението на футбола. Случайно или не оттеглянето на оставката се случи ден, след като Димитър Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. „Нямам война, нито ще водя война. Ние работим за футбола. Конгрес ще има, ще го свикаме отново. Ще го свикваме, докато бъде вписан от агенцията“, обясни Михайлов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама