Служебното правителство няма да прави ваксинацията задължителна

13:50, 30 авг 21 / Политика 25 3004 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дали сме в пика или той предстои, тепърва ще видим. Мисля, че обществото е добре информирано относно плана на здравното министерство, както и по отношение на мерките, които се взимат. По отношение на здравната система - взети са мерки и е направен план. Където е необходимо, ще бъдат разкрити нови клиники. Това заяви премиерът Стефан Янев.

Той посочи, че ваксинационната кампания е отбелязала добри резултати. Има ръст на ваксинираните граждани в рискова възраст. Той опроверга и спекулациите, че кабинетът търси решение за задължителна ваксинация.

„Всеки един има право да управлява личния си живот и личното си здраве. В това отношение не правим никакви решения. Появиха се идеи за ваучери и стимули. Пак повтарям, това е въпрос на лично решение. С каквито и да е кампании, ако човек не иска да се ваксинира, той няма да го направи“, обяви Янев.

Какви ограничения предлага Ангел Кунчев?

„Третият аргумент, който искам да изтъкна, относно вълната и мерките, е, че ние като правителство се стараем мерките да бъдат безкрайно щадящи по отношение на бизнеса. Той трябва да работи, животът трябва да тече достатъчно нормално. Разбира се, ние сме достатъчно отговорни, всеки един от нас, в случай на необходимост ще вземем индивидуални мерки. Не може да разчитаме, че със стихийни действия и даване на празни обещания ще постигнем нещо“, посочи той, цитиран от Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама