Протестно шествие в София срещу задължителното ваксиниране

19:49, 30 авг 21 25 3642 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Протестно шествие срещу задължителното ваксиниране се проведе в София. В него се включи и един от най-големите критици на мерките доцент Атанас Мангъров.

Шествието тръгна от НДК, спря се пред здравното министерство, след това ще отиде към МОН, Народното събрание и Министерския съвет. Протестът е организиран от АБВ и „Възраждане”.

„Това не е антиваксърско събитие. Това не е събитие срещу ваксините изобщо. Това е събитие срещу начина, по който ваксините за COVID се използват за разделяне на обществото. Този, който си помисля, че може да има места, на които да ходят само ваксинирани, да не ходят неваксинирани, че само ваксинирани могат да ходят на работа, че трябва да се задължават, за да работят, да не си го и помислят”, заяви доц. Атанас Мангъров, цитиран от Нова телевизия.

Какви ограничения предлага Ангел Кунчев?

АБВ с жалба срещу заповед на здравния министър

Междувременно АБВ внася във ВАС жалба срещу заповедта на здравния министър от 19 август. Според партията противоепидемичните мерки от нея са дискриминиращи спрямо хората, които не могат да се ваксинират. Адвокат Милен Пенев обясни пред БНР, че ако хората имат медицински причини, заради които не могат и затова не се ваксинират, са принудени да си правят PCR тестове средно по 8 пъти месечно.

Осем пъти месечно тест по 90 лева прави 720 лева. Всеки, който не е преболедувал и не иска да се ваксинира, но иска да продължава да работи, трябва да дава всеки месец 720 лева за тестове. Минималната работна заплата в България е 650 лева. Нека да изчислим колко ще получи в края на работни месец - минус 70 лева“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама