Волейболните ни юноши отиват на полуфинал на световното първенство

12:25, 31 авг 21 / Спорт 25 2917 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Българският национален отбор по волейбол до 19 години ще играе на полуфинал на световно първенство. Момчетата на селекционера Мартин Стоев се класираха сред четирите най-добри на планетата след драматичен мач срещу Италия, продължил 5 гейма.

В крайна сметка „лъвчетата“ победиха с 3:2 (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) в залата в Техеран, Иран след 2 часа и 40 минути.

Срещата беше изключително оспорвана, като до последно двата отбора се бяха „захапали“ и не беше ясно кои от тях ще продължи напред. В крайна сметка актуалният световен шампион в тази възраст преклони глава пред родните волейболисти.

Най-резултатен за България стана синът на бившия капитан на мъжкия тим Владимир Николов - Александър. Той записа 28 точки. Венцислав Антов добави 20, пише bTV.

За последно българските волейболни юноши бяха в топ 4 на света през 1989 г. Тогава те спечелиха бронзовите медали в тази възраст.

На полуфинал България ще играе срещу победителя от мача Бразилия - Русия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама