А1 включва любими ютюбъри, за да обясни високите технологии на деца и младежи

14:34, 02 сеп 21 25 2629 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Превърналата се в традиционна кампания „Интернет за всички“, с която А1 разяснява как работят високите технологии на деца и младежи, тази година ще се проведе изцяло онлайн на специално създадения за целта сайт - internetforall.bg. В рамките на шест образователни видеа Слави Панайотов от The Clashers, с помощта на Ивайло и Християна от ‘Айде БГ, разказва интересни факти за мобилните мрежи, интерактивната телевизия, SIM-картите и облачните услуги. Тези, които внимават в „часовете“ и се справят с кратък тест, ще играят за награди от А1 – 3 броя iPhone 12, както и 10 броя Apple АirPods Pro.

Интернет за всички e ежегодна кампания на А1, която цели да образова младите хора за технологиите, които ни заобикалят. Успехът ѝ в предходните години вдъхновява телекома да стартира и инициативата „Интернет за всички 55+“, която, на свой ред, има за цел да помогне на възрастните хора, особено в малки населени места, да се научат да се справят с технологиите.

Инициативата „Интернет за всички“ безспорно е един най-успешните проекти на А1 Group, но и за нас локално в България. Подкрепата за социално значими каузи като тази е част от цялостната ни корпоративна идентичност и за нас е едновременно предизвикателство и удоволствие да преведем техническата терминология на разбираем за деца език. Откриваме, че всяка година има нещо ново, което може да обясним и покажем. Макар вече да говорим за „дигитални деца“, които са родени с цифровите технологии, това не означава, че са напълно дигитално грамотни. Съвсем естествено тази година включваме 5G, тъй като вече официално разполагаме с най-бързата в България мрежа от пето поколение.“ – коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1.

Уроците са подготвени от специалисти на А1 в партньорство със Слави, Ивайло и Християна, които ги представят по достъпен и интересен за подрастващите начин. Образователните видеоклипове обхващат базовите понятия и теми в съвременните телекомуникации, които са станали част от нашия свят до такава степен, че много хора ги приемат за даденост. Как обаче всъщност се свързват помежду си два мобилни телефона и защо са необходими SIM карти? Зад тези на пръв поглед елементарни процеси стоят много интересни технологии, които не попадат в стандартните учебни програми. Затова А1 вярва, че с инициативата Интернет за всички младежите ще научат много нови и полезни неща. Кампанията е част от мисията на телекома да улеснява дигиталният начин на живот.

Участниците в инициативата ще могат да проверят своите знания, след като изгледат видеата. В секцията „Играй“ на сайта internetforall.bg може да бъде открит кратък тест с въпроси за технологиите, които Слави, Ивайло и Християна са обяснили във видеата. След регистрация с име, телефонен номер и електронна поща, участниците могат да играят за една от 13 страхотни награди.

В тазгодишното издание на Интернет за всички А1 ще подари 3 броя iPhone 12. Устройството е съвместимо с 5G ULTRA мрежата на компанията и ще позволи на притежателите си да сърфират в мрежата със скорости, достигащи над 1000 Мbps. Предвидени са и 10 броя AirPods Pro. Безжичните слушалки на Apple се отличават с изчистен дизайн, функции за активно шумоизолиране и шумопотискане, както и възможност за безжично зареждане. Благодарение на това те бързо се превърнаха в незаменим помощник и задължителна част от колекцията на всеки любител на бранда Apple.оставчици в света.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама