Роналдо получи сертификат от „Гинес“

19:15, 03 сеп 21 / Спорт 25 2233 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кристиано Роналдо е №1 по брой попадения на ниво национални отбори и вече има сертификат от „Гинес“ за рекорда си. Петкратният носител на „Златната топка“ използва социалните мрежи, за да се похвали.

Голмайсторите на Евро 2020

Португалецът записа впечатляващото постижение след двата си гола за успеха на „мореплавателите“ с 2:1 срещу Ирландия в световна квалификация в сряда (1 септември). Така Роналдо вече има 111 гола на сметката си - два повече от доскорошния лидер - Али Даеи от Иран, а Ирландия е 45-ата страна, срещу която Кристиано се разписва, пише bTV.

Кристиано Роналдо задмина Пеле

Португалецът дебютира за мъжкия тим на страната при победата с 1:0 над Казахстан на 20 август 2003 г. Тогава той влезе на полувремето като смяна на Луиш Фиго. Първия си гол за националния тим вкара при загубата с 1:2 от Гърция в груповата фаза на европейското първенство през 2004 г. - в 8-мия си мач след дебюта.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама