Две титли за България на европейското по гребане за младежи

16:23, 05 сеп 21 / Спорт 25 2443 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българските гребци спечелиха две титли на европейското първенство за младежи до 23 години в Крушвица (Полша). Емил Нейков стана шампион на скиф, а Лазар Пенев взе златото в дисциплината скиф лека категория.

Нейков, който през юли стана и световен шампион за младежи на скиф, изоставаше в началото на финала. След средата на дистанцията обаче той изпревари съперниците си и измина 2000 м за за 6:52.23 минути. Синът на олимпийската шампионка от 2008 Румяна Нейкова изпревари с 2.33 секунди Кай Шетцле (Швейцария) и с 3.81 Пьотр Пломински (Полша).

Преди него Пенев спечели титлата в скиф лека категория по подобен начин. Той поведе по средата на дистанцията и увеличи преднината си. Пенев, който стана бронзов медалист на световното в Рачице (Чех), измина дистанцията за 7:02.03 минути, изпреварвайки с 2.02 секунди Ларс Бенске (Норвегия) и с 3.20 Никита Мор (Германия), пише „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама