Нинова критикува служебните министри, че се занимават с партийно строителство

17:26, 05 сеп 21 / Политика 25 2214 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всеки е свободен да прави политически проекти, едва ли е работа на служебен кабинет да се занимава с това. Но ще изчакаме още малко, за да видим дали ще стане факт, тъй като до момента това е само неофициална информация. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНТ в отговор на въпрос относно евентуалните бъдещи политически проекти с участието на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

Единствената сериозна информация беше позицията на премиера Янев, че би подкрепил такъв проект и би гласувал за двамата министри. „Но нека да изчакаме - сигурно до седмица, две ще стане ясно. Разбира се, много е важна позицията на президента“, допълни Нинова.

Асен Василев: Ще видя дали има съмишленици, с които да направим нещо за България

На въпрос дали БСП би подкрепила кандидатурата на Румен Радев за втори мандат, Нинова заяви: „Ние вече сме изразили такава позиция, така че въпросът в момента не стои, но да видим как ще се развият нещата следващите седмици“.

„Партиите на протеста се занимават с това кой къде ходил, какво правил, какво пазарувал. Служебни министри вместо да отговарят адекватно на тези проблеми, се занимават с партийно строителство“, коментира още Нинова по време на посещението си в Сопот днес.

Ще правят ли партия Кирил Петков и Асен Василев?

Недоумявам от тази политическа лудост, която обхвана държавата. Най-важният въпрос за нас е социалният, при положение, че много хора са на улиците - ето земеделци протестират справедливо за обезщетения, хора, които са построили пътища, изработили са си заплатите и не са ги получили, и протестират справедливо за тях, ресторантьори, хотелиери протестират, искат мерки и обезщетения при затваряне... Доста социално напрежение има в цялата държава - цените растат нагоре, доходите стоят, тоест инфлацията вече ги изяде - за нас това е реалният проблем в държавата“, обясни Нинова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама