Задържаха заподозрян за палежа на „Купола” в Благоевград

09:00, 06 сеп 21 25 3959 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пожарът в Благоевград, който унищожи емблематичната сграда „Купола“ е умишлен, съобщиха от окръжната прокуратура в Благоевград. Тази нощ мъжът, заподозрян, че е предизвикал огъня, е заловен в опит да избяга от страната.

 „Потвърди се информацията, че пожарът е тръгнал от електротаблото, той е резултат от умишлен палеж“, съобщи за bTV Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград. „Лице от Дупница, след скандал в заведението, взема бутилка с бензин и я запалва в таблото, след което бяга с личния си автомобил. В продължение на 8 часа лицето беше под национално издирване. Заловен около полунощ на излизане от българската граница на ГКПП „Калотина“  в посока Сърбия“, обясни още Борислав Ковачки.

Пожар унищожи емблематична сграда в центъра на Благоевград

Мъжът не е криминално проявен, на 43 години е и има постоянно жителство в Англия.

„Доколкото знам, охраната е извадила от заведението конфликтни личности в края на вечерта. Имало конфликт и са се заяли с обслужващия персонал“, посочи и собственикът на заведението – Красимир Цуцаков. Мъжът е разкрит благодарение на записи от камерите на заведението и на общински камери.

На хората, чиято собственост е пострадала при пожара, ще се помогне с еднократна финансова помощ, съобщи кметът на града Илко Стоянов.

Мъжът ще бъде задържан за 72 часа за внасяне на постоянна мярка задържане под стража.

По думите на Георги Пармаков, директор на пожарната в Благоевград, пожарът е бил изключително голям. „Разпростря се на голяма площ, но обхвана само покрива и не слезе по етажите. По покрива има много кухи неизползваеми пространства, обшити с изолация и дърво, покрити отгоре с ламарина. Наложи се цялата конструкция да се реже и кърти, за да може да се спре огънят. Най-важното е, че няма засегнати жилищни сгради и няма пострадали хора“, заяви Георги Пармаков. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама