Препоръчителните храни за хора с диабет

18:45, 06 сеп 21 / Любопитно 25 2459 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специалистът по хранене Гизем Хермюс в статия за турския вестник „Sözcü“ препоръчва храни, които могат да помогнат за понижаване и поддържане на нивата на кръвната захар, съобщава РИА Новости.

На първо място той съветва да включим в менюто си храни с нисък гликемичен индекс като рибата, която е препоръчително да консумираме три пъти в седмицата.

Тренировките вечер понижават кръвната захар

„Когато пиете зелен чай, който е с високо съдържание на антиоксиданти, без захар, ще забележите, че нивата на кръвната ви захар също са балансирани”, допълва лекарят.

Диетологът препоръчва консумация на бобови култури два пъти седмично поради високото им съдържание на фибри. Списъкът включва и червени плодове, които са изключително полезни поради влакнестата си структура и като източник на антиоксиданти.

Не пийте кафе и не спорете на гладен стомах

И накрая, за да се предотврати рязък спад или повишаване на нивата на кръвната захар, специалистът призова за включване на кисело мляко и яйца в диетата на диабетиците, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама