Президентът със съвети към Кирил Петков и Асен Василев

12:53, 06 сеп 21 / Политика 25 3110 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Деня на Съединението президентът Румен Радев заяви, че нито една партия не може да монополизира надеждите на българите. Той посочи, че ако искат да са полезни, двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, трябва не просто да създадат поредна партия, а да „следват една по-широка философия към цялото общество”. Румен Радев се обърна и към левите симпатизанти и директно посочи – „не съм аз човекът, който ще ви предаде”.

За новия политически проект

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Нито една партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, макар и от третия опит, и да потърсят най-сетне диалога“, каза Радев. Коментарът бе направен в отговор на журналистически въпрос, след като репортер попита Радев дали търси нови служебни министри на финансите и на икономиката.

Румен Радев подчерта, че „служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“, пише „Медияпул“.

Ще правят ли партия Кирил Петков и Асен Василев?

Към левите хора

Президентът Румен Радев излезе и с послание към „левите хора”, голяма част от които са симпатизантите на БСП.

„Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, искам да заяви следното - не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам“, допълни той.

Асен Василев: Ще видя дали има съмишленици, с които да направим нещо за България

Поуки от Съединението

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, заяви още президентът Румен Радев. „Единението на българите за по-добър живот и по-голяма национална амбиция е голямата цел. Престанахме да мечтаем, престанахме да имаме високи национални амбиции, затова трябва единение, а за това трябва да дадат пример политиците”, каза още той.

Президентът отново повтори, че трябва да се актуализира бюджетът и подчерта, че „не можем да оставим българите без тази актуализация, с оглед на трудните времена, които предстоят, каза още държавният глава”.

Борисов обвини Радев в разединение, а той го прати при следващия главен прокурор

По отношение на изборите президентът припомни, че тази седмица ще покани ЦИК, за да бъдем сигурни за провеждането на Избори 2 в 1, така че те да не бъдат компрометирани. По думите му обстановката в парламента е толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение.

Според Радев темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. Той очаква парламентът да свърши своята работа и едва тогава ще го коментира.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама