Дъжд в Южна България

07:00, 09 сеп 21 25 1929 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На места, главно в Южна България, ще има превалявания от дъжд, само в отделни планински райони валежите ще са повече по количество. Над Североизточна България ще има по-съществени намаления на облачността, през деня временно и до слънчево. Ще продължи да духа до умерен източен вятър, в Източна България временно силен от североизток.

Ще се задържи хладно за началото на септември, с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°.
   
Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще има предимно слаби валежи от дъжд. Ще остане ветровито с умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, показва прогнозата на НИМХ. 
   
Над планините облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд, по-най-високите части на Рила и Пирин е възможно дъждът да се примесва със сняг. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област валежи ще са повече по количество. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месеца.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама