Гешев: Случва се юридическа катастрофа

09:58, 10 сеп 21 25 3018 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Не се случва юридическа реформа, а юридическа катастрофа. Това е оценката на прокуратурата, която главният прокурор Иван Гешев обяви, преди да вземе участие в правната комисия.

„През последните дни слушам политическото клише - юридическа реформа. Според оценката на прокуратурата това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа, за която цената ще платят българските граждани, както обикновено. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо”, каза той.

След двудневен цирк в парламента: Промените в НСО се оказаха приети

Според него с предложените законопроекти, които предвиждат Бюрото за защита на свидетели да мине под контрола на правосъдното министерство, ще се стигне до застрашаване на защитаваните свидетели.

„Ще използвам житейския термин - смачкване на най-важните дела в държавата - фактически и практически. Говоря за дела срещу лица, които медиите наричат олигарси. Срещу организираната престъпност, свързана с убийства, изнасилвания, телесни повреди, телефонни измами и какво ли още не”, предупреди обвинител номер едно, цитиран от Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама