Йордан Цонев: Ще дадем своя принос Радев да не е президент

10:10, 11 сеп 21 / Политика 25 2970 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Ние дадохме своя принос Румен Радев да бъде избран за президент, сега ще дадем своя скромен принос да не бъде избран отново. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в ефира на БНТ.

Остра размяна на реплики между Радев и Карадайъ

Като причина той изтъкна скандала, който избухна в президентството по време на консултациите между държавния глава и ръководството на ДПС. Тогава Радев поиска от председателя на Движението Мустафа Карадайъ да отговори коя е неговата родина-майка - препратка към по-ранно негово изказване при предизборно посещение в Турция при президента Ердоган.

Радев остава без подкрепа от ДПС, партията може да има свой кандидат

Един държавен глава трябва да дължи сметка за рецепцията на думите си от своя народ. Тези хора (бел. ред.- българските турци и мюсюлмани) се гордеят, че са останали в България, когато ги прокуждаха и им потъпкаха достойнството. Те избраха не да отидат в родината-майка, а да останат тук, където са родени“, подчерта Цонев, като отбеляза, че след този случай много симпатизанти на ДПС са се разочаровали от президента. По думите му дори самият той и семейството му са гласували за Радев през 2016 г., но занапред партията няма да го подкрепи.

Припомняме, че на първия тур на предходните президентски избори ДПС подкрепи Пламен Орешарски. Той обаче не събра достатъчно гласове, тъй като получи около 7% на първия тур, което в абсолютни числа е около 250 000 гласа. Така на балотажа между Цецка Цачева и Румен Радев, от Движението избраха да подкрепят сегашния държавен глава. 

Дразгите между ДПС и държавния глава започнаха още миналата година, след като Радев обяви, че почетният председател на партията Ахмед Доган и бившият депутат Делян Пеевски не трябва да се охраняват от НСО. А септември миналата година Карадайъ дори поиска оставката на президента заради подкрепата му за антиправителствените протести.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Прадядо ми 18:08, 11 сеп 21

е революционер и опълченец, доживял Освобождението, воювал на Шипка, участвал в градежа на Батак, Котел и т.н. Той с най- голямо удоволствие би гръмнал с пушката си този наглец, мафиот и продажник- Данчо ментата, и всички от върхушката на ДПС, както и всички останали корумпета.

2 Цонев прекали 20:46, 11 сеп 21

Прекаляват, да не говорим за Тец овете им, Пеевски, незаконния Росенец, облагите и пр

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама