„Булгаргаз“ прогнозира ново поскъпване на природния газ

17:55, 11 сеп 21 25 2443 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От „Булгаргаз“ прогнозират, че през ноември природният газ ще струва с 22% повече в сравнение със сегашните нива, предаде БНР.

Природният газ поскъпва с нови 20%

Анализът сочи, че цената на синьото гориво за ноември ще надхвърли 84 лева за мегаватчас без таксите и налозите. През този месец газът поскъпна с близо 20.5 на сто спрямо август, а разчетите за октомври все още не са обявени. Държавното дружество обяснява непрекъснатото поскъпване на природния газ с рекордни цени на европейските борси. Според изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов има вероятност тази тенденция да бъде прекъсната през декември.

От КЕВР вече заявиха, че заради скока на цените на горивата, най-вероятно от Нова година ще има нови, по-високи цени на парното, топлата вода и тока.

През март цената на доставките на „Булгаргаз“ бе 28.64 лв./MWh. Поскъпването на горивото за осем месеца ще е близо тройно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама