АПИ е платила над 1,2 млн. лв. за местене на колчета

17:49, 13 сеп 21 / София 25 2657 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За две години държавата е дала за местене на колчета в участъка София - Владая - Перник 1.225 млн. лв. Да, правилно прочетохте - за местене на колчета. Става въпрос за така нареченото „реверсивно движение“ от кръговото на магистрала „Струма“ при Перник до Княжево. Това става ясно от отговор на АПИ, за който съобщи общинският съветник от „Демократична България“ Симеон Ставрев.

„По средата на този участък е измерен най-големият годишен трафик в цялата страна за 2020 г. - 9 599 794 МПС. Това натоварване значително ще намалее при довършване на Софийския околовръстен път в участъка между „Люлин“ и „Бъкстон“, защото преминаването от пътен възел Перник на АМ „Струма“ до южна София ще е по-бързо по магистралата и после по разширеното околовръстно. Дори да няма средства за целия участък АПИ могат да го разделят на 2 части - от кръговото при „Люлин“ до отбивката за Горна баня и от Горна баня до бул. „България“ и да започнат с първия участък. Това няма да натовари толкова държавния бюджет, но ще реши поне половината от проблема - задръстванията от „Овча купел“ и Горна баня в северна посока“, пише той във Facebook.

Столична община трябва да реши проблема с връзките на Северната скоростна тангента със северните квартали на града, за да може околовръстното шосе да развие потенциала си - да вади трафика от града. Булевардите Източна тангента, Илиянци и „Рожен” (нов) трябва да стигнат до СОП възможно най-скоро. Връзката на летището с околовръстното ще направи най-дългия маршрут за излизане от София в посока АМ „Тракия” и „АМ Хемус” без нито един светофар от „Орлов мост”, обясни Ставрев.

И така, вместо да строи базовата инфраструктура, АПИ се занимава да дава пари за местене на колчета. И то не малко пари. А Фандъкова вместо да изпълнява обещанията си за градските булеварди - преписва едни числа от бюджет в бюджет и само обещава, но не изпълнява обещанията“, коментира той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама