Петър Стоянов няма да се кандидатира за президент

19:25, 13 сеп 21 / Политика 25 2469 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Името на Петър Стоянов се завъртя в медиите като възможен кандидат за президент. Слуховете за издигането му за нов президентски мандат бяха „потвърдени“ от Тома Биков, който обяви, че името му е сред обсъжданите в ГЕРБ. Официално от ГЕРБ все още мълчат.

Гласят Петър Стоянов за нов президентски мандат?

В официалния си сайт Петър Стоянов разпространи позиция, с която заяви, че не е давал „никакъв повод“ за дебат „за“ и „против“ неговата кандидатура. Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент”, обяви той.

Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори”, посочи Петър Стоянов.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин”, коментира той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама