С Василев обсъждаме дали да останем министри, или да направим нещо извън

16:06, 14 сеп 21 / Политика 25 2536 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На 16 септември икономическият министър Кирил Петков ще обяви дали остава в новото служебно правителство или влиза в политиката заедно с финансовия министър Асен Василев.

„Коя е най-ефективната част, за да бъдем част от промяната? Точно в момента го обсъждаме. Дали това е най-добрият вариант в момента – като служебни министри да продължим или да направим нещо извън това. Имаме идеи“, посочи Кирил Петков в Благоевград, цитиран от БНР.

Каква подкрепа би получил новият проект на харвардците?

По-рано президентът Румен Радев заяви, че служебното правителство, което предстои да обяви на 16 септември, ще продължи политиката на сегашния кабинет. Радев обаче отказа да коментира състава на новия кабинет.

С наближаването на края на 46-ия парламент стават все по-интензивни и предположенията ще правят ли Кирил Петков и Асен Василев политически проект. Двамата се радват на обществено одобрение, но нямат време да сформират партия за предстоящите избори. Имат вариант да използват регистрация на друга партия. Петков и Василев отказват да отговарят на политически въпроси по темата, докато са в служебния кабинет, но и не са отрекли категорично. Изглежда на 16 септември ще разберем. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама