Ива Митева протегна ръка на Петков и Василев

08:38, 16 сеп 21 / Политика 25 3066 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Заставаме с тези млади момчета, ако влязат в парламента. Това заяви председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева за Кирил Петков и Асен Василев, които се очаква да създадат нов политически проект.

„Познавам тези момчета, добре е, че те са пламенни, дори и да нямат опит в политиката“, заяви  Митева в ефира на Нова телевизия, но не коментира обвиненията на партията ѝ към Василев, че е откраднал софтуер на компанията, в която е работил.

По думите ѝ другият желан партньор на ИТН е „Демократична България“ и посочи, че от партията ѝ го казвали много пъти. 

Според нея ако „Има такъв народ" получи пак мандат за съставяне на правителство, напред ще излязат хора, които не са толкова конфликтни.

Доказах, че не съм болонка

Границите в този парламент бяха преминати. Имаше повече гняв и омраза. Мисля, че с това, че не свиках извънредно заседание и поех всички рискове, показах, че не съм болонка. Това заяви председателят на 46-ото НС Ива Митева. И допълни, че Татяна Дончева не се е извинила след изказването си.

Ще заседава ли извънредно парламентът заради охраната на Гешев?

„Не съм казала и една дума срещу нея. Винаги съм я уважавала. Затова ми беше странно, че тя реагира така остро и ме нарече болонка. От този ден не разговарям с нея", каза още Митева.

И коментира, че реагира бурно, когато смята, че нещо не е почтено.

„Мисля, че съм емоционална тогава, когато чувството ми за чест и достойнство е некърнено. Относно изказването на Христо Иванов, че съм повече емоционална, отколкото  е разумно, аз го разбирам в друг смисъл. Той ми каза, че трябваше да действам целесъобразно, а не законосъобразно. Не приемам тези упреци”, каза още Митева в ефира на Нова телевизия.

Когато се видя, че може би ще се ходи отново на избори, като че ли спряхме да бъдем мъдри и търпими един към друг. В това НС имаше много гняв и омраза. Самият Далай Лама ни учи, че това е признак на слабост”, допълни председателят на 46-ото НС.

Тя коментира и изказвания  на депутати от „Има такъв народ” заради които се стигна до скандал. „Не оправдавам някои реплики на членове на ИТН, но го отдавам на емоцията им. Тяхната среда е била по-различна. Виждам, че има надграждане в поведението им. Смятам, че в следващия парламент ще бъдат по-улегнали. Не приемам този начин на говорене и затова не сте ме чули да говоря така, но такава беше атмосферата”, поясни Митева.

В последния ден на 46-ото Народно събрание Ива Митева даде заявка да остане в политиката, макар да е имала колебания. „Не е лесно. Отстрани нещата изглеждат много различни. Длъжна съм да опитам поне за последен път. Дължа го на хората, които са гласували за мен и ИТН. Ще се кандидатирам най-вече заради онези млади хора, които аз непрекъснато настървявам да участват в политиката. Без тях и без промяна в поколенията истинска промяна няма да се случи“, коментира вчера тя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:41, 16 сеп 21

Болонка си и още как, и то на Доган и Пеевски. Пък и не ставаш за председател на НС. Проста секретарка си с креслив глас.

2 Анонимен 11:21, 16 сеп 21

Достойно поведение, но мястото й определено не е в ИТН. А грешката на Слави е, че предложи и то с диктат крайно неподготвени хора, поне повечето от тях, добре поне, че подкрепя президента и с помогна за промяната

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама