Арестуваха лекари за фалшиви ТЕЛК решения

12:50, 17 сеп 21 25 3757 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Трима лекари са арестувани при акция на ГДБОП, съобщиха от МВР. Те са председатели на експертни комисии за издаване на ТЕЛК решения. Медиците са заподозрени, че са участвали в схема за издаване на фалшиви документи. Освен тримата лекари са задържани и още четирима души, които са играели ролята на посредници.

ВАС отмени част от спорната методика за ТЕЛК

Операцията е проведена в четвъртък. Разпитани са множество свидетели, някои от които - пред съдия. Иззети са множество документи и парични суми в големи размери. 

По информация на БНР една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата. По информация на БНТ пък задържаните са от Първа и Четвърта градска болница в София. Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

По този начин се ощетява държавата с милиони левове. Ще има съответните експертизи“, заяви по-късно на брифинг главен комисар Петър Тодоров, главен секретар на МВР. „По случая има образувано следствено дело“, каза от своя страна директорът на ГДБОП Калин Стоянов.  

Приеха отпадането на медицинските специалисти от ТЕЛК

Действията по разследването продължават.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама