Преброителите тръгват по домовете от утре

13:09, 17 сеп 21 25 2054 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От утре преброителите тръгват по домовете, за да броят населението и жилищния фонд. Обходът им ще продължи до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни, съобщиха от НСИ. 

НСИ ще поиска електронното преброяване да бъде удължено със седмица

Припомняме, че електронното преброяване бе удължено и ще продължи до 30 септември. Така до края на месеца то ще тече паралелно онлайн и присъствено. Това обаче не променя графиците на преброителите. Те са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември. 

Отговори на 10-те най-често задавани въпроси за преброяването

Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Въпреки това от НСИ съветват хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама