Нинова е като африкански президент със зареден автомат

11:19, 19 сеп 21 / Политика 25 1695 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Корнелия Нинова е като африкански президент. Народът стои смирен и уплашен пред заредения автомат на своя лидер. Тя е пожизнен председател. Това обяви Кирил Добрев и иронично добави, че в БСП няма лидерски проблем.

„На последните избори загубихме близо 600 000 гласа – по-голямата част от феновете на БСП си отидоха. Това е по-важното. Ние всички сме убедени, че Нинова ще стои пожизнено на поста или докато не си тръгне сама, каза Добрев в ефира на bTV. Той допълни, че отчита като грешка това, че левицата се кара с всичките си потенциални партньори.

Радев е на гребена на вълната

Румен Радев е на гребена на вълната. БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова, решението е взето“, каза още Кирил Добрев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова преди време коментира, че е възможно не Радев и Йотова да бъдат избор на левицата за президент и вицепрезидент. Според Добрев обаче решението отдавна е взето и в случая става въпрос само за политически игри вътре в партията.

„Процедурата е приключила. Събранията приключиха отдавна. Днес ще се преповтори заради емоционалните състояния на ръководството“, каза Добрев. Той определи ситуацията в партията преди президентските избори като „евтин театър за малко популярност“.

„От това губим ние като партия, защото се занимаваме с евтини неща, които не са на дневен ред“, смята Добрев.

Според Добрев лидерски проблем в БСП в момента няма главно, защото Корнелия Нинова се е превърнала в „абсолютен лидер“.

За проекта на Петков и Василев

„Няма никаква връзка между Петков, Василев и БСП“, категоричен е Кирил Добрев. „Те са продукт на това, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха вакуум и пространство на повече от 1,5 млн. гласове“, смята той.

„Ако тези хора получат висок резултат, виновни за това ще бъдат БСП и ГЕРБ. Със своите критики, те легитимират един все още несъществуващ проект. ГЕРБ се усетиха и спряха да го правят, но ние сме изключително амбициозни в тази посока“, каза Добрев с ирония.

На въпрос дали зад този проект стои президентът Радев, Добрев каза, че ако беше така отдавна щеше да е спечелила изборите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама