Меркел стана прототип на плюшено мече

20:00, 19 сеп 21 / Любопитно 25 2261 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Фабрика за мечета в Кобург, Германия, създаде колекционерска мечка на стойност 189 евро, за да отбележи напускането от Ангела Меркел на поста ѝ като германски канцлер.

Фабриката с вековна история прави плюшени мечета, посветени на известни личности. В колекцията ѝ има мечки на бившите президенти на САЩ Барак Обама, Тиодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн, както и на един от германските канцлери Хелмут Шмит и кралица Елизабет II.

„Всичко, което има статут и име в света, е представено в нашия шоурум“, казва директорът на фабриката Мартин Херман, цитиран от ДПА и БГНЕС.

Според него производителите на компанията не създават играчки за деца, а предмети на изкуството.

„Мечето Меркел“ е облечено в червено сако и черни панталони и, подобно на известния му прототип, е сгънало пръстите си във формата на ромб пред себе си. То също има мъниста в цветовете на германското знаме.

Сладкарница предлага марципан с лика на Ангела Меркел

Производителят ще направи само 500 такива играчки, една от които ще бъде подарена лично на Меркел. Тя ще получи играчка номер 16. Това число символизира броя на годините, прекарани от Меркел като канцлер.

Изборите за германския Бундестаг ще се проведат на 26 септември, въз основа на техните резултати ще бъде сформирано ново правителство и ще бъде избран нов канцлер. Меркел вече няма да бъде преизбирана за федерален канцлер. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама