Собственици на заведения сигнализират за полицейски тормоз

08:30, 20 сеп 21 25 2922 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На полицейски терор са били подложени в съботната вечер клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград. Това твърдят членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Като доказателство те изпращат няколко клипа с различни конфликтни ситуации.

„При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23.00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23.00 ч., пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре“, споделя собственик на заведение.

Кацаров за нарушителите на мерките: Да ги заведем в COVID отделение

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България обявиха „гражданско неподчинение“ срещу неефективните и дискриминационни марки за борба с COVID-19. „Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем“, посочват те.

От бранша искат оставката на директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Георги Кандев, както и дисциплинарни наказания за всички замесени. На клиповете се вижда как полицаите се доближават до един мъж, вдигат го от земята и го отвеждат.

От полицията в Благоевград заявиха пред Нова телевизия, че в съботната вечер екипи на полицията, здравната инспекция и на НАП излизат на проверка по заведенията. Установени са нарушения и са съставени 69 акта, от които 58 са по Закона за здравето, за неспазване на дистанция. За клипа казват, че е заснет мъж в нетрезво състояние, на когото са поискани документи, но той е отказал, проявил е арогантно поведение, затова е бил задържан за няколко часа.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама