„Демократична България“ предлага коалиция на „Продължаваме промяната“

18:13, 20 сеп 21 / Политика 25 1801 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трябва да имаме много сериозен разговор с „Продължаваме промяната“, за да обсъдим общо явяване на изборите като коалиция, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. 

Според него трябва да се мисли в посока общи листи и общо явяване, защото по този начин може да се привлекат повече избиратели и тази коалиция да има възможност да получи мандата. 

Коалицията изглежда като сериозен сценарий, при който, без да се разпилеем, не просто да правим аритметичен сбор, а да потърсим синергичен ефект“, заяви той в ефира на bTV.

„Продължаваме промяната“: Петков и Василев търсят „коалиция на почтените“ и дават заявка за управление

Христо Иванов допълни, че е време да се спре с опитите да се изобретява политиката наново. „Най-доброто е да се поучим по утвърдените модели. Коалициите неслучайно са измислени, те са ясен формат, в който се поемат ангажименти пред избирателите“, посочи още той. 

Колкото по-рано можем да покажем способност да събираме идеи, хора и енергия, въпреки различията ни, толкова повече имаме шанс този субект да поиска мандат, да поиска първото място, да поиска доверието на обществото“, смята Иванов.

Манолова иска обединение с „Демократична България“, Петков и Василев

Мая Манолова също призовава за обединение между „Демократична България“ и новата формация около Кирил Петков и Асен Василев. Според нея такава платформа може да се бори за първа политическа сила.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 08:00, 21 сеп 21

ДБ не заслужава да е в управлението

2 Петър 21:26, 21 сеп 21

Паразитите от ДБ веднага се ориентираха откъде духа вятъра на промяната!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама