„Продължаваме промяната“?..., но тя не е започнала

09:05, 21 сеп 21 / Политика 25 1845 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Промяната продължава - ами тя не е започнала. Да смениш директори на предприя, на Автомагистрали - това не е промяна. Трябва да смениш закона. Нека да им мине еуфоричния период, чакаме да кажат какво ще правят. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира новият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

По думите ѝ засега има само лозунги и говорене, като при всички партии, но за нея размиването на идеологиите - няма ляво, няма дясно,  е опасно. Много искам да видя как ще приложат на практика колегите с десни средства леви цели. Актуализацията на бюджета, която внесе служебният министър Василев, няма нищо общо с приетата от парламента, обясни тя в ефира на БНТ.

Готови ли са Петков и Василев в първите 100 дни да направят промяна в Закона за здравето, промяна в разпределението на субсидиите, промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, какво мислят за джендър идеологията и Истанбулската конвенция, попита още Нинова и отново заяви, че дълбоката промяна още не е започнала.

Дежавю на „Има такъв народ“ и Слави Трифонов

Нинова разкритикува „Демократична България“ и „Изправи сеБГ! Ние идваме“ за прибързаната им заявка за коалиция с „Продължаваме промяната“. „Много прилича на Слави Трифонов в началото - абсолютно дежавю. БСП ще се яви на изборите като коалиция„БСП за България“, ще изчакаме да видим какво предлагат, какви ще са посланията на коалицията на Петков и Василев, лидерът на социалистите. 

Нинова увери, че никой от БСП не води разговори да се присъедини към политическия проект на Василев и Петков. Тя обяви, че ще изкача да мине романтичния период на Петков и Василев и ги очаква на терена на политическата битка.

Все пак Нинова призна, че има притеснения, че Кирил Петков и Асен Василев могат да откъсна електорат не само от БСП, но и от другите партии - всичко обаче зависи от посланията им за изборите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:55, 21 сеп 21

Тази много отиде към крайния национализъм. Не можеш да искаш от току що формиращи се партии, и от служебни министри, да свършат законодателни инициативи. Аз отдавна се отръпнах от БСП, защото не е на нивото на днешното време. Нинова, с Велизар Енчев доникъде няма да стигнеш, еле пък за Истанбулската конвенция. Стари, изтъркани теми. Хората искат нови политики. А за пенсиите, това което направихте е див популизъм. Като Борисов!

2 Онзи Petyo 20:29, 21 сеп 21

Ххахахахахаа, какво й пречат двамата е логичният въпрос!?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама