Арестуваха данъчен служител с подкуп в София

17:24, 21 сеп 21 25 1619 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ГДБОП арестува данъчен с подкуп от 600 лв. в София.

По неофициална информация на bTV данъчният служител отишъл на проверка в търговски обект, където след закупуване на стока не му издали касова бележка и за да не отчете нарушението, поискал сумата от 600 лв.

ОТ МВР потвърдиха, че в момента тече подобна акция, но не предоставиха повече информация по случая.

Румен Спецов: Няма да търпим корупция в НАП

Случаят е тежък удар върху авторитета на НАП, който градим със съвместните усилия на близо осем хиляди добросъвестни професионалисти. Това заяви шефът на НАП Румен Спецов пред Нова телевизия.

„Ще окажем пълно съдействие на правоохранителните органи за изясняване на случая и справедливо наказание на виновните. Категорично заявявам, че аз и ръководният екип ще сме безкомпромисни спрямо всеки случай на корупция и опит да се руши общественото доверие в Агенцията. Недопустимо е служители на Агенцията да петнят труда на всички нас, които всеки ден доказваме лоялността и ангажираността си към организацията“, обясни той.

„Очаквам от всеки ръководител в агенцията да организира незабавно лична среща с екипа си, на която да бъдат обсъдени корупционните рискове и етичните стандарти, които очаквам занапред да се спазват безкомпромисно“, добави Спецов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама