Том Ханкс открива музей на киното в Лос Анджелис

20:05, 22 сеп 21 / Култура 25 2519 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лос Анджелис най-накрая получава филмов музей и беше крайно време за това, заяви Том Ханкс, докато приветства журналистите на специално събитие преди официалното откриване.

Световната столица на кинопроизводството и дом на Холивуд може да се похвали с музеи за всичко, но досега никога не е имало такъв, посветен на киното. След десетилетия закъснение, Музеят на филмите на Академията се отваря за обществеността следващата седмица.

Всички знаем, че филми се правят навсякъде по света и те са прекрасни филми. Има и други градове с филмови музеи. Но с цялото ми уважение, място като Лос Анджелис, създадено от Академията за филми ... този музей наистина трябва да бъде Партенонът на такива места", добави Ханкс.

След откриването си, музеят, ръководен от Академията, присъждаща Оскар, ще бъде най-големият музей, посветен на киното в Северна Америка. С помощта на около 390 милиона долара финансиране от свързани с киното холивудски институции - включително Disney, Warner и Netflix, сградата е проектирана от известния архитект Ренцо Пиано. Той използва сградата на универсален магазин от 30 -те години, за да създаде музея, в който са разположени изложбените зали, пише БГНЕС. 

Сред експонатите са оригинални костюми от „Дракула на Брам Стокър“, фигура на орк от „Властелинът на пръстените“, човекът-амфибия от „Формата на водата“ и дроидите C-3PO и R2-D2 от „Междузвездни войни“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама