Идея за уикенд туризъм: Възстановяват екопътеката до Стобските пирамиди

14:00, 26 сеп 21 25 1380 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Идея за туризъм през уикенда. Обновена е екопътеката към природната забележителност Стобски пирамиди. Месеци наред маршрутът, който води към скалния феномен край Кочериново, тънеше в разруха и безстопанственост.

За по-малко от два месеца, служители на „Държавно горско стопанство Рилски манастир“, на чиято територия се намира природният феномен заедно с усилията на доброволци от района изцяло почистват и ремонтират екопътеката към скалите.

Направени са 180 метра парапети, възстановени изцяло наново. Направи ли сме 2 къта за отдих, изцяло наново. Обстановката се промени много, по-чисто е. Възстановихме укрепителните съоръжения, което е много важно за сигурността на хората“, заяви пред БНТ инж. Антоанета Филипова, заместник-директор на горското стопанство.

Дървените пейки и маси са едни от нововъведенията, на които хората, които идват към Стобските пирамиди, да седнат и да се насладят. Посетителите на пирамидите, които идват за пореден път от страната и чужбина, забелязват положителната промяна.

Служителите на горското стопанство ще охраняват и поддържат местността, за да може тя да запази вида си. За тази цел ще бъде въведена символична такса за посетителите, която изцяло ще бъде инвестирана в облагородяването на района.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама