Кристалина Георгиева на срещи в президентството и БНБ за нова позиция?

10:08, 26 сеп 21 / Политика 25 2072 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката. Това заяви икономистът, депутат от ИТН и председател на Бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание Любомир Каримански пред bTV.

“Нямам конкретна информация с кого се е срещала, може би целта е била да се обсъди политическата ситуация в България, икономическото състояние на страната и евентуално кадровата обезпеченост на много от различните публични и регулаторни постове в страната. Може би достатъчно добрите ѝ познанства може да повлияят на тази обезпеченост”, допълни той.

Кристалина Георгиева: Моите обвинители подмениха факти

Каримански обясни, че според него причината е разразилият се скандал около Георгиева, като според него тя търси друга позиция, която да е в нашата страна. Той изрази и предположения, че Георгиева е имала срещи и с отделни парламентарни групи за „най-високия пост в държавата“. „Това е въпрос, който може да се зададе към отделна парламентарна група, на чийто лидер тя препоръча да спи на пухена възглавница“, каза той.

Икономистът каза, че не вижда защо тя да не може да оглави БНБ, стига да е в течение с процесите в страната, но и при едно условие. „Много е важно да има почтеност на всяко ниво, дори и гуверньора на БНБ трябва да отговаря на думата почтеност. Трябва да си зададем въпроса дали я има при нейното управление и скандала, който в момента има в Световната банка“, заяви политикът.

Сп. „Икономист“ призова Кристалина Георгиева да подаде оставка

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама