НФСБ отново поиска предизборно патриотично обединение

09:13, 27 сеп 21 / Политика 25 1488 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ръководството на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) взе решение да работи за голямо патриотично обединение.

Според НФСБ партиите трябва да надмогнат тяснопартийните си интереси и да започнат обща работа в името на националните цели.

„На изборите през април НФСБ предложи коалиция на ВМРО но тя, за съжаление, не бе приета. Това доведе до недопустимата ситуация патриотичните сили да не бъдат представени в парламента, до конфронтация и невъзможност за съставяне на правителство. Днес от НФСБ отново протягаме ръка, уверени че българският патриотизъм има нужда от широко обединение“, обявиха от партията. 

Според хората на Валери Симеонов бъдещото патриотично обединение трябва да издигне своя кандидат-президентска двойка, която да отстоява българските национални интереси. 

„Обединението е нужно. Провалът на 45-ото и 46-о Народно събрание показа, че противопоставянето и работата на парче, диктувани от партийното его на всеки срещу всеки не водят до резултат, напротив – водят до дестабилизация и разделение в държавата“, посочват още от НФСБ.

Без ВМРО в новото патриотично обединение

Въпреки приивите на НФСБ за обединение, ВМРО категорично ще се яви самостоятелно на изборите за парламент, потвърди днес лидерът на партията Красимир Каракачанов. Той отбеляза, че партията му все още объжда кандидатурите за президентските избори, като посочи, че една от тях и неговата.

„Нямам амбицията да съм президент, защото съм стигнал до върха на политическата си кариера. Има много хора, които са изкушени от това, но съм едно от предложенията на нашата партия. Ситуацията в момента не ме изкушава да ставам президент“, обясни Каракачанов в ефира на bTV.

На последните избори на 11 юли ВМРО, НФСБ и „Воля“ се явиха заедно като коалиция „Българските патриоти“, но не успяха да влязат в парламента. От „Воля“ все още не са отговорили на поканата на Валери Симеонов. Не е ясна позицията и на „Възраждане“, която вече издигна своята кандидат-президентска двойка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 15:29, 27 сеп 21

Няма будали кой за се хване с вас само мечтите ще ви останат когато бяхте в управлението само заблуждавахте хората и ги оставихте да музерстват

2 Анонимен 19:07, 27 сеп 21

Грешите, на Възраждане позицията е ясна - ще се явяват сами на изборите и няма да участват в коалиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама