От „Възраждане“ убедени, че ще са част от следващия парламент

13:12, 28 сеп 21 / Политика 25 1337 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Партия „Възраждане“ се регистрира за участие в изборите на 14 ноември и даде заявка да влезе в 47-ото Народно събрание.

Лидерът Костадин Костадинов е кандидатът на партията за президентския пост, освен това той ще води депутатските листи в два района – 25 МИР София и в 3 МИР Варна.

„Убеден съм, че ние ще бъдем част от следващия парламент“, заяви зам.-председателят на партията Петър Петров. Той посочи, че социологическите проучвания дават големи шансове на партията да прескочи 4% бариера. По думите му хората вече виждат, че „Възраждане“ е много по-различна партия от останалите, „които само обещават, а не правят нищо“. Петров обясни, че не правят сметки колко депутата ще вкарат в Народното събрание, важното е гласът им да се чуе от парламентарната трибуна.

В парламентарните партии не виждаме нито един наш сътрудник и близки до нас идеологии“, каза Николай Дренчев. В същото време той поясни, че разговори могат да се говорят не на база политически субекти, а на база конкретни решения, като например справяне с демографската катастрофа и реформи в образованието и здравеопазването.

От партията дадоха заявка всички преговори да бъдат публични.

Регистрация в отсъствието на лидера

Самият Костадин Костадинов не присъства на регистрацията на „Възраждане“ в ЦИК, тъй като е на разпит във Варна. Причина за това е, че симпатизанти на партията са влезли в сградата на Енерго-Про в града без маски, което е счетено за хулиганска проява. Като организатор на това е посочен именно Костадинов.

„Очевидно е, че става въпрос за политическа репресия“, коментира Костадинов след разпита. Той обяви, че според „Възраждане“ главна прокуратура трябва да се разпусне, фигурата на главния прокурор трябва да бъде унищожена, функциите на главния прокурор трябва да се прехвърлят към министъра на правосъдието, а лицето Иван Гешев трябва да бъде подведено под наказателна отговорност, съдено за престъпленията му и вкарано в затвора. Същото нещо трябва да стане по отношение на всички останали силови органи на властта – най-вече на органите на Държавната агенция по национална сигурност.

В България няма друга организация, която има смелостта на каже това, което казваме ние. Поради тази причина съм кандидат за президент. Досега президентската кампания беше единствената, в която отсъствахме. Но ние, лицата на прехода, пораснахме. Това е моята мотивация“, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:14, 29 сеп 21

Грешката си е че не се обединихте с ПП сами сте малки

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама