Окончателно: БСП подкрепя Радев за втори мандат

10:43, 29 сеп 21 / Политика 25 1519 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

БСП окончателно заяви подкрепата си за втори президентски мандат на Румен Радев. Няма да издигаме друг кандидат за президент. Подкрепяме Румен Радев и Илияна Йотова“, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова при регистрацията на партията за участие в изборите на 14 ноември.

Близо 200 души издигнаха Радев и Йотова за нов мандат

По думите ѝ въпреки, че в партията е имало и други номинации за президент, заявената подкрепа към президентската двойка е факт. „Включихме се в Инициативния комитет. Участваме с подкрепа на двойка. Искаме да имаме и регистрация. Това не пречи, не е въпросителна, която променя решението“, обясни Нинова пред журналистите.

Не може да има правителство без БСП

БСП тръгва с увереност и желание за победа, но най-важната цел е съставяне на „стабилно правителство и редовен кабинет, който да се заеме с проблемите, които ни заливат отвсякъде“. „Тръгваме към тези избори с увереност, но и с чувство за отговорност. Увереност, че промяната ще стане, но и чувство за отговорност, че трябва да дадем стабилност и сигурност на България и народа си в тези тежки времена, които се задават…Сигурни сме, че и в следващия парламент правителство бе БСП не може да бъде съставено. Не може отново да изпратим хората на избори“, обяви Корнелия Нинова.

Попитана дали ще има промени в листите на социалистите тя обяви, че подреждането им и избирането на водачите по места става след разговори с областните структури, за да няма противоречия.

Разговори с „Продължаваме промяната“ – само при ясна програма

Разговори с формацията на бившите служебни министри „Продължаваме промяната“ може да има едва, след като стане ясна програмата им, обяви Нинова. „За нас най-важно е да обявят програмата си, за да определим своето отношение към тях. Виждам, че някои колеги тръгнаха на сляпо да заявяват подкрепа, ние бихме искали да видим политики. И ако те съвпадат с нашите , сме готови на диалог с тях“, посочи тя.

БСП ще работи с другите партии на база на това кой поставя националния интерес и добруването на българския народ пред личния си интерес постове и пари, каза още лидерът на социалистите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 16:52, 30 сеп 21

Разбира се

2 Анонимен 16:53, 30 сеп 21

Така ще е всички против герб

3 Анонимен 16:55, 30 сеп 21

Така ще е всички против ферб

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама