Удължават до 10 октомври обходите на преброителите по домовете

13:54, 29 сеп 21 25 1365 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На заседанието си днес правителството при промени, с които преброителите да могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на 10 октомври 2021 г. Срокът за обход на преброителите се удължава е една седмица.

Преброилите се онлайн няма да бъдат глобени, ако не предадат кода си на преброител

Промяната се налага, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода създаде известни затруднения в организацията на процеса. Така след приключване на електронното преброяване оставаха само 3 дни, в които да бъдат преброени лицата, които не са попълнили електронна карта.

Кои градове са първенци в онлайн преброяването?

Удължаването на срока за преброяването ще осигури необходимото време преброителите да завършат дейностите си и да съберат цялата необходимата информация в изпълнение на европейското и националното законодателства, съобщиха от Министерски съвет.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама