Големите кавички

16:50, 29 сеп 21 / Големите кавички 25 2192 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Отговорността е черта на характера, не е костюм под наем. Няма как хем да носиш отговорност, хем да не е твоя. И все пак днес отговорността за кандидатурата на един плагиат се оказа ничия“, написа във Facebook бившият депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев относно заключението на етичната комисия на Софийския университет, че в книгата на Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ са открити „данни за плагиатство“ и последвалата реакция на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Тогава той обясни, че казусът се е случил много отдавна и много преди да съществува „Има такъв народ“.

Етичната комисия откри „данни за плагиатство“ по казуса с Петър Илиев

„И ако доскоро Слави скачаше на амбразурата в защита на Петър Илиев, за когото щял да се погрижи, то днес, след доказаното плагиатство, лидерът на ИТН се опита да мине с обяснението, че то било отдавна, нямало как да преценят така ли е, било преди ИТН и не било тяхна отговорност. Плагиатството не е. Но преценката кого за какво предлагат е въпрос на съвсем ясна политическа отговорност. И когато изборът се окаже компрометиран, е въпрос също на отговорност да го признаеш. Ама това са моите, навярно старомодни, представи за отговорност“, добави още той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама